Gmail-gebruikers kunnen af ​​en toe een foutmelding krijgen met de melding ‘Oeps… het systeem heeft een probleem aangetroffen (# 102)’. Deze fout wordt willekeurig weergegeven en u kunt deze fout onder ogen zien tijdens het aanmelden of zelfs tijdens het verzenden van een e-mail. Onnodig te zeggen dat wat u ook probeerde te doen met uw Gmail, u door deze fout niet kunt doen. Uw Gmail-account werkt niet meer en u zit met uw laptop op zoek naar oplossingen om het probleem op te lossen. Uw zoektocht eindigt hier. Dit artikel biedt je stapsgewijze oplossingen voor Gmail-foutcode 102.

De oplossingen zijn niet voor de hand liggend, maar ze zijn vrij eenvoudig uit te voeren. Hopelijk kunt u na het doornemen van dit artikel uw probleem oplossen.

Gmail-foutcode 102 - eenvoudige oplossingen
Er is niet één specifieke oplossing voor deze fout, aangezien deze fout zich om verschillende oorzaken voordoet. Probeer dus uw probleem op te lossen met een of meer van de onderstaande oplossingen.

Oplossing 1: controleer uw internetverbinding
Gmail-gebruikers kunnen deze Oeps ... fout tegenkomen vanwege trage internetverbindingen. Controleer je internetverbinding. Je kunt ook verbinding maken met een Ethernet, als je wifi gebruikt, en Gmail opnieuw starten om te zien of je fout is opgelost.

Oplossing 2: probeer een andere browser
U kunt proberen van browser te wisselen om te zien of uw probleem is opgelost. U kunt proberen Chrome of een andere grote browser zoals Firefox te installeren. Probeer Gmail te openen vanuit de nieuwe browser om te zien of uw probleem is opgelost. U kunt ook proberen uw huidige browser bij te werken.

Oplossing 3: probeer de eenvoudige HTML-modus
Basic HTML-versie is de lichtere versie van Gmail die speciaal is ontworpen voor trage internetverbindingen en andere verbindingsproblemen. U kunt proberen om ernaar over te schakelen om te zien of uw probleem wordt opgelost. Om naar deze modus over te schakelen, klikt u op de link met de naam "Basis-HTML laden", die zich aan het einde van de pagina "Laden" van Gmail bevindt.

Oplossing 4: wis de cache van uw browser
De Gmail-fout 102 kan mogelijk ook optreden als gevolg van beschadigde cache en cookies in uw browser. Uw browser gebruikt de cache en cookies om u een verbeterde en gepersonaliseerde browse-ervaring te bieden. Maar cache, cookies en browsegeschiedenis kunnen tijdens het browsen veel schijfruimte in beslag nemen, waardoor fout 102 wordt veroorzaakt. Probeer dus de cache, cookies en browsegeschiedenis uit uw browser te wissen. Volg deze stappen om dat in Chrome te doen:
1. Klik op de drie gestapelde stippen rechtsboven in uw browser.
2. Klik in de vervolgkeuzelijst op Instellingen. Klik op de pagina Instellingen op Geavanceerd, onderaan de pagina.
3. Klik op de submap Browsegegevens wissen en in het tabblad Basis vink alle vakjes aan. Klik op Wissen. Hiermee worden de cache, browsegeschiedenis en cookies uit uw browser gewist.

Oplossing 5: schakel browser-extensies en add-ons uit
Schakel uw browserextensies en add-ons uit om te zien of uw probleem is opgelost. Volg deze stappen om dat in Chrome te doen:
Klik op de drie gestapelde stippen rechtsboven in uw browser. Ga naar Meer tools> Extensies. Hiermee gaat u naar de pagina Extensies. Schakel ze allemaal uit in de lijst met extensies die u ziet door de schakelaar naast elke extensie uit te schakelen.

Oplossing 6: schakel antivirus uit
Schakel uw antivirusbescherming tijdelijk uit en start uw Gmail opnieuw om te zien of uw probleem is opgelost.

Oplossing 7: schakel Labs uit
Als je Labs hebt ingeschakeld in je Gmail, probeer ze dan uit te schakelen en kijk of je probleem is opgelost.
Open Gmail en ga naar Instellingen. Klik op het tabblad Labs en schakel ze allemaal uit. Klik op Wijzigingen opslaan.

Oplossing 8: probeer de incognitomodus
U kunt ook de incognitomodus in uw browser proberen en kijken of het probleem ook in die modus aanhoudt.
Voor Windows: druk op Ctrl + Shift + n vanaf uw toetsenbord om de incognitomodus te openen.

Dit zijn de oplossingen die, als ze worden gevolgd, het probleem van Gmail-foutcode 102 oplossen. Als het probleem zich echter blijft voordoen, doe het dan Gmail bellen.