Als het gaat om apps voor sociale media, is Twitter in opkomst als een van de meest populaire en meest gebruikte platforms voor Android- en iOS-smartphones. En omdat het een betrouwbare app is, hebben veel smartphonebezitters Twitter op hun respectievelijke apparaten geïnstalleerd. Toch is de Twitter-app ook niet helemaal vrij van gebreken. Het feit dat het een online applicatie is, maakt het kwetsbaar voor willekeurige problemen als gevolg van netwerkfouten of serveruitval.

Over het algemeen kunnen dergelijke problemen worden verholpen door een aantal tijdelijke oplossingen. Voor het geval je een probleem tegenkomt met de Twitter-app die niet goed laadt of blijft crashen op onze iPhone XS, belicht dit bericht een paar handige oplossingen die je kunt proberen. Lees verder voor meer gedetailleerde oplossingen.
Als u echter andere problemen ondervindt, gaat u naar onze pagina voor probleemoplossing, aangezien we enkele van de meest voorkomende problemen met dit apparaat al hebben aangepakt. Blader door de pagina om problemen te vinden die vergelijkbaar zijn met die van u en voel u vrij om de oplossingen te gebruiken die we hebben voorgesteld. Als je nog steeds onze hulp nodig hebt, vul dan onze vragenlijst in en klik op Verzenden om contact met ons op te nemen.

Problemen met iPhone XS oplossen met een Twitter-app die blijft crashen
Voordat u begint met het oplossen van problemen, controleert u en zorgt u ervoor dat uw iPhone een stabiele internetverbinding heeft. Als internet niet stabiel of onderbroken is, is dat waarschijnlijk de oorzaak van het probleem en moet dit worden verholpen om Twitter en andere online apps correct te laten werken op uw apparaat. Als internet prima werkt, maar Twitter niet, dan kunt u de volgende oplossingen proberen. Vergeet niet de app te testen na het toepassen van elke oplossing om te bepalen of het probleem is opgelost of niet.

Eerste oplossing: sluit de app en start uw iPhone XS opnieuw op.
Als dit de eerste keer is dat Twitter acteert, dan is het waarschijnlijk een willekeurige storing, net zoals andere apps van tijd tot tijd ervaren. Om dit probleem op te lossen, sluit u de app af en start u deze opnieuw. Om de beschadigde geheugencache te verwijderen van de mogelijke triggers, wordt aanbevolen de telefoon opnieuw op te starten (zachte reset). Dus hier is wat u eerst kunt proberen:

1. Veeg vanaf het startscherm met uw vinger omhoog en pauzeer.
  2. Veeg naar rechts of links om door het apps-voorbeeld te navigeren.
  3. Veeg vervolgens omhoog in een app-voorbeeld om apps afzonderlijk te sluiten.

Volg dezelfde stappen om de rest van uw achtergrond-apps te beëindigen totdat alle apps zijn gewist. Nadat u alle achtergrond-apps hebt gewist, verwijdert u alle ongewenste bestanden uit het interne geheugen door een zachte reset uit te voeren. Volg deze stappen om uw iPhone XR zacht te resetten:

1. Houd de zij- / aan / uit-knop en een van de volumeknoppen een paar seconden tegelijk ingedrukt.
  2. Laat de knoppen los wanneer de opdracht Slide to Power Off verschijnt.
  3. Sleep de schuifregelaar voor uitschakelen naar rechts.
  4. Houd na 30 seconden de aan / uit- / zijknop opnieuw ingedrukt totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.

Start Twitter nadat je telefoon is opgestart en kijk of het probleem is verdwenen. Zo niet, ga dan verder met de volgende toepasselijke oplossing.

Tweede oplossing: update Twitter en andere apps op je iPhone XS.
Als je de Twitter-app niet hebt ingesteld op automatisch updaten, is de kans groot dat er enkele belangrijke updates voor die app zijn die je niet hebt geïnstalleerd en dat kan de belangrijkste reden zijn waarom je Twitter-app acteert. In dat geval kunt u handmatig updates voor Twitter en andere apps op uw iPhone XS controleren en installeren. Hier is hoe:

1. Tik om de App Store te openen vanaf uw startscherm.
  2. Scrol omlaag naar en tik vervolgens op het gedeelte Updates. Er verschijnt een lijst met apps met updates die in behandeling zijn.
  3. Zoek de Twitter-app en tik vervolgens op de knop Bijwerken ernaast.
  4. Als er meerdere app-updates beschikbaar zijn, tikt u op de knop Alles bijwerken rechtsboven in het scherm.

Uw telefoon moet met internet zijn verbonden om apps te kunnen bijwerken. Zodra alle app-updates volledig zijn geïnstalleerd, start u uw iPhone XS opnieuw op om de recente app-wijzigingen toe te passen en om gerelateerde systemen en services te vernieuwen. Probeer vervolgens opnieuw Twitter te starten en kijk of het al goed werkt.

Derde oplossing: verwijder de Twitter-app en installeer deze opnieuw.
Als de Twitter-app nog steeds niet goed wordt geladen of blijft crashen na het toepassen van de vorige methoden, probeer dan de app opnieuw te installeren. Dit zou moeten helpen als de app volledig beschadigd is en niet langer functioneert. Om aan de slag te gaan, moet u eerst de problematische app van uw apparaat verwijderen en vervolgens de nieuwste versie downloaden en installeren vanuit de App Store. Hier is hoe:

1. Tik in het startscherm op een app-pictogram en houd het vast totdat de pictogrammen beginnen te wiebelen.
  2. Tik op de X op het Twitter-app-pictogram.
  3. Lees de waarschuwingsprompt en selecteer vervolgens Verwijderen om het verwijderen van de app te bevestigen.
  4. Start je iPhone XS opnieuw op (zachte reset) na het verwijderen van de Twitter-app.
  5. Open vervolgens de App Store.
  6. Zoek en selecteer Twitter-app in de zoekresultaten van de App Store.
  7. Tik op het Cloud-pictogram of de knop Get om de app te downloaden en opnieuw te installeren op uw iPhone.

Start je telefoon opnieuw op nadat je Twitter succesvol hebt geïnstalleerd en start vervolgens de onlangs geïnstalleerde app om te zien of deze al kan worden geladen en niet meer crasht.

Zoek meer hulp
Neem contact op met Twitter-ondersteuning door Twitter Bellen te bellen of bezoek de Twitter-helppagina om het probleem te melden en meer hulp van het ondersteuningsteam te vragen. Mogelijk zijn er enkele geavanceerde instellingen vanuit de app die moeten worden geconfigureerd om Twitter correct te laten laden en stabiel te maken. In de tussentijd kunt u andere alternatieve sociale media-apps gebruiken en vervolgens terugschakelen naar Twitter zodra het weer probleemloos werkt. Serverproblemen behoren ook tot de factoren waarmee u rekening moet houden bij het omgaan met online applicaties. Mocht dit een willekeurig probleem zijn met de Twitter-server, dan is dat binnen de kortste keren opgelost.