Kunt u geen Samsung-printer gebruiken na de update van de Windows 10-versie? Geen zorgen, want in dit artikel gaan we de verschillende methoden bespreken om Samsung-printerproblemen op Windows 10 op te lossen.
De lijst met methoden biedt u bewezen manieren om printerproblemen op te lossen terwijl u met Windows werkt. Laten we daarom de verschillende printerproblemen een voor een oplossen die zich in het systeem hebben voorgedaan na de update van Windows 10 april.

Snelle manieren om Samsung-printerproblemen op Windows 10 op te lossen:
1. Controleer of het een hardwareprobleem is

De eerste en belangrijkste methode om Samsung-printerproblemen in Windows 10 op te lossen, is controleren of uw printer werkt wanneer deze op een andere computer is aangesloten. Er is altijd een kans op hardwareproblemen, dus besteed wat tijd en moeite door dit in het begin van het proces uit te sluiten.

2. Controleer of de Samsung-printer is gedetecteerd
Soms is de kans groot dat uw Windows 10 de betreffende printer niet kan vinden. Hier volgen enkele stappen:

• Start het menu Start en ga naar Instellingen.
  • Klik nu op Apparaten en kies de optie Printers en scanners.
  • Zorg ervoor dat uw printer beschikbaar is in de lijst met beschikbare apparaten.
  • Als u niets vindt, klikt u op Voeg een printer of scanner toe.
  • Wacht tot uw besturingssysteem de beoogde printer heeft gevonden of zoekt.
  • Maar als dat niet lukt, selecteert u ‘De printer die ik wil, staat niet in de lijst’.
  • Selecteer hier ‘Mijn printer is een beetje ouder. Help me het te vinden "optie.
  • Windows begint dus opnieuw op uw apparaat te zoeken.

3. Schakel de geïnstalleerde antivirus uit
Een andere manier om Samsung-printerproblemen op het Windows 10-systeem op te lossen, is door de geïnstalleerde antivirus uit te schakelen. Volgens consumentenrapporten blokkeren geïnstalleerde antivirusprogramma's de functionaliteit van Samsung-printers na update van de Windows 10-versie. Een goed idee is om te kijken of dat het probleem is.
In dat geval kunt u uw beveiligingsoplossing die op uw systeem is geïnstalleerd tijdelijk uitschakelen. Als het probleem zich blijft voordoen, configureert u gewoon de antivirusinstellingen om uw printer als een veiligheidsapparaat toe te staan. Auslogics Anti-Malware is bijvoorbeeld ontworpen om de malware te elimineren zonder hardware- of softwareconflicten te veroorzaken.

4. Start speciale probleemoplossers
Gelukkig biedt Windows 10 u een reeks probleemoplossers die gericht zijn op het aanpakken van meerdere problemen die conflicten op uw pc veroorzaken. U kunt twee hulpprogramma's gebruiken om Samsung-printerproblemen op Windows 10 op te lossen.

• Druk eerst op de Windows-logo + I-sneltoets.
  • Als de app Instellingen wordt geopend, klikt u op Update en beveiliging.
  • Ga nu naar het gedeelte Problemen oplossen.
  • Hier vindt u twee probleemoplossers die u na elkaar kunt uitvoeren. De ene is de probleemoplosser voor de printer en de andere is voor hardware en apparaten.

5. Upgrade uw printerstuurprogramma's
Printerstuurprogramma's worden oud om goed te werken. Het is dus vereist om ze regelmatig handmatig bij te werken. Hiervoor moet u het exacte model van uw apparaat kennen en welke stuurprogramma's nodig zijn om correct te functioneren. Bezoek daarna de website van de fabrikant en zoek zelf de benodigde software. Merk op dat er geen ruimte is voor fouten. Probeer dus de juiste driver te installeren om de kans op een systeemstoring te elimineren. Hier zijn de instructies hiervoor:

• Klik eerst met de rechtermuisknop op het Windows-logopictogram op de taakbalk.
  • Selecteer nu Apparaatbeheer in het menu.
  • Zoek hier voor de problematische Samsung-printer.
  • Eenmaal gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de optie Stuurprogramma bijwerken.
  • Zoek ten slotte naar Apparaatbeheer voor het stuurprogramma dat u online nodig hebt.
  • Dat was dus de gemakkelijkste manier om uw stuurprogrammaproblemen op te lossen met behulp van speciale software. Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om al uw stuurprogramma's met slechts één klik bij te werken met Auslogics Driver Updater zonder na te denken over compatibiliteitsproblemen.

6. Los de problemen met de afdrukspooler op

Als al deze vermelde oplossingen niet werken om Samsung-printerproblemen op Windows 10-pc op te lossen, heeft uw Print Spooler mogelijk problemen. Daarom moet u de spooler-bestanden wissen en de service opnieuw starten. Alsjeblieft:

• Druk in eerste instantie op de Windows-logotoets + S-snelkoppeling om de zoekbalk te openen.
  • Voer Services in de zoekruimte in.
  • Kies hier het relevante resultaat en ga naar de lijst Services.
  • Zoek Print Spooler en dubbelklik erop. Selecteer vervolgens Stop en klik vervolgens op OK.
  • Navigeer opnieuw naar Zoeken en voer de opdracht% WINDIR% \ system32 \ spool \ printers in.
  • Selecteer de verdachte map en maak deze leeg.
  • Navigeer vervolgens opnieuw naar de Services en dubbelklik op Print Spooler.
  • Selecteer nu de Start-optie. U kunt het opstarttype instellen op automatisch en vervolgens op de knop OK klikken om de wijzigingen op te slaan.
  • Ten slotte kunt u proberen te controleren of de oplossing werkt om Samsung-printerproblemen op Windows 10 op te lossen.

Als uw probleem nog niet is verholpen, belt u Samsung Telefoonnummer voor onmiddellijke ondersteuning van onze technici.