Asus blijft hangen bij het herstarten van het scherm is het meest voorkomende probleem van alle Windows 10-gebruikers waarbij hun Asus-systeem wordt verstoord tijdens het opnieuw opstarten, voor een specifieke tijdspanne. De roterende bal die de verwerking en het herstartproces aangeeft, wordt gedurende vier minuten tot vijf minuten in het venster van het systeem waargenomen. Bovendien kunt u dit frustrerende probleem op het Windows 10-systeem tegenkomen vanwege verschillende mogelijke redenen.

Als je echter hetzelfde ervaart met je Asus-systeem, wees dan niet gespannen. Hier hebben we een lijst met effectieve methoden voor probleemoplossing gegeven. Doorloop de onderstaande methoden om dit probleem in een mum van tijd op te lossen.

Maak kennis met technische hacks om het probleem met Asus vast te zetten bij het opnieuw opstarten van het scherm
Er zijn tal van manieren waarop dit probleem met het herstarten van het scherm door Asus kan worden opgelost. Maar u moet een aantal effectieve methoden proberen die de premium-oplossing op tijd kunnen garanderen. Hier gaan we enkele van de meest effectieve en gemakkelijke manieren bespreken om dit frustrerende probleem van Asus effectief uit te bannen. Werk daarom gewoon naar beneden totdat u de beste methode voor het oplossen van dit probleem hebt gevonden.

Manier 1: de eerste keer opstarten uitschakelen
Deze functie van het Windows 10-besturingssysteem is de combinatie van de twee elementen. Een daarvan is de ‘koude uitschakeling’ functie en de tweede is de ‘winterslaap’ functie. Om dit probleem op te lossen, moet u eerst de eerste keer opstarten van uw Windows 10-systeem uitschakelen. Volg de onderstaande instructies om de eerste opstartoptie uit te schakelen.

• In eerste instantie moet u de Windows-toets ingedrukt houden en tegelijkertijd de R-toets op het toetsenbord indrukken om het vak Uitvoeren te openen.
  • Nu krijg je het vak Uitvoeren.
  • Typ daarna het ‘Configuratiescherm’ in het vak Uitvoeren. Tik daarna op de Enter-toets op het toetsenbord.
  • Dit proces start het Configuratiescherm van het Windows 10-systeem.
  • Nu moet je op de Power-optie onder het Configuratiescherm tikken.
  • Tik daarna op de optie ‘Kies wat de aan / uit-knoppen doen’ onder de energie-opties, die zich in de linkerhoek van het venster bevindt.
  • Nu krijgt u een optie waarvoor beheerdersrechten nodig zijn ‘Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Tik nu op deze optie.
  • U moet naar de onderkant van het scherm gaan en het selectievakje uitschakelen met de naam ‘Snel opstarten inschakelen’. Tik daarna op de optie Opslaan om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.
  • Sluit het venster zodra de bovenstaande stappen zijn voltooid.
  • Daarna moet u het systeem opnieuw opstarten. Controleer het systeem om te zien of het probleem is opgelost of niet.

Manier 2: Cryptografisch, geolocatie en selectief opstarten van het systeem uitschakelen
Een maximum aantal Windows 10-gebruikers meldde dat het probleem was verdwenen door het annuleren van de cryptografische en geografische services van hun systeem. In feite helpen deze services het systeem zichzelf te volgen met behulp van de geografische coördinaten. Volg de onderstaande stappen om het cryptografisch, geolocatie en selectief opstarten van het systeem uit te schakelen.

• In eerste instantie moet u de Windows-toets ingedrukt houden en tegelijkertijd de R-toets op het toetsenbord indrukken om naar het vak Uitvoeren te navigeren.
  • Nu krijg je het vak Uitvoeren.
  • Schrijf daarna ‘msconfig’ in het vak Uitvoeren. Tik daarna op de Enter-toets op het toetsenbord.
  • Nu moet u naar de optie Algemeen tabblad navigeren. Kies daarna de optie Diagnostisch opstarten op het tabblad Algemeen.
  • Nu moet u op de knop Toepassen tikken om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.
  • Sluit daarna het raam.

Schakel de cryptografische services uit:
Doorloop de volgende stappen om de cryptografische services uit te schakelen.

1. Nu moet u de Windows-toets ingedrukt houden en tegelijkertijd de R-toets op het toetsenbord indrukken om het vak Uitvoeren te openen.
  2. Nu krijg je het vak Uitvoeren.
  3. Schrijf daarna ‘services.msc’ in het vak Uitvoeren. Druk daarna op de Enter-toets op het toetsenbord.
  4. Nu moet u door het menu bladeren totdat u de ‘Cryptografische services’ vindt. Klik op (Dubbel) op de ‘Cryptografische services’ om het menu van de services te openen.
  5. Daarna moet u naar de optie Algemeen tabblad navigeren. Tik op de ‘Stop’ optie die onder het kopje van de Servicestatus staat.
  6. Zodra u op de stopoptie klikt, tikt u daarna op het ‘Opstarttype’ en kiest u de optie ‘Uitgeschakeld’ in de lijst van het vervolgkeuzemenu.
  7. Nu moet u op de knop OK drukken om de aangebrachte wijzigingen op te slaan. Als u klaar bent, sluit u het venster.

Schakel de geolocatieservices uit:

1. Daarna moet u door het menu bladeren totdat u de ‘Geolocatiediensten’ vindt. Klik (Dubbel) op de ‘Geolocatiediensten’ om het menu van de diensten te openen.het menu van de diensten.
  2. Daarna moet u naar de optie Algemeen tabblad navigeren. Tik op de ‘Stop’ optie die onder het kopje van de Servicestatus staat.
  3. Zodra u op de stopoptie klikt, tikt u daarna op het ‘Opstarttype’ en kiest u de optie ‘Uitgeschakeld’ in de lijst van het vervolgkeuzemenu.
  4. Wanneer u alle bovenstaande stappen voltooit, start u het systeem opnieuw op. Daarna moet u het systeem controleren als het probleem is opgelost.
  5. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan het opstarttype van het systeem te wijzigen in de optie Normaal opstarten.
  6. Start daarna het systeem opnieuw op.

Manier 3: het BIOS van het systeem upgraden
Kort gezegd staat BIOS voor Basic Input / Output System. Bovendien is het BIOS een firmware die wordt gebruikt om de hardware-initialisatie uit te voeren tijdens het opstarten van het systeem. Het basisinvoer- / uitvoersysteem is ook verantwoordelijk voor het testen van de hardware-randapparatuur en u moet ervoor zorgen dat ze correct werken zonder technische gebreken.
Daarom moet u het BIOS upgraden om dergelijke technische problemen te voorkomen. Het grootste deel van het Basic Input / Output System (BIOS) is speciaal ontworpen om te werken met een bepaald en specifiek moederbord of computermodel. Bovendien was er concrete feedback van de Windows 10-gebruikers dat het upgraden van hun BIOS de technische fout van hun systeem oploste dat vastzat in het herstartvenster.

Manier 4: upgrade de stuurprogramma's van het systeem
Incompatibele en achterhaalde stuurprogramma's veroorzaken dit probleem ook vaak op Windows 10-systemen. De stuurprogramma's zijn mogelijk niet correct geconfigureerd of niet correct geïnstalleerd op uw Asus-systeem na het upgraden van het besturingssysteem van uw computer. Bovendien kunt u dit probleem eenvoudig en effectief oplossen door de stuurprogramma's te upgraden.

1. In eerste instantie kunt u proberen de stuurprogramma's automatisch bij te werken met behulp van Windows Update.
  2. Als u daarna nog steeds niet het juiste stuurprogramma van het systeem krijgt, kunt u de stuurprogramma's installeren door de onderstaande handmatige stappen te volgen.
  3. Houd eerst de Windows-toets ingedrukt en druk tegelijkertijd op de R-toets op het toetsenbord om naar het vak Uitvoeren te gaan.
  4. Nu krijg je het vak Uitvoeren.
  5. Schrijf daarna ‘devmgmt.msc’ in het vak Uitvoeren. Druk daarna op Enter.
  6. Dit proces start Apparaatbeheer.
  7. Nu moet u door alle apparaten op het systeem navigeren en de ‘Grafische / beeldschermstuurprogramma's’ kiezen om het stuurprogramma te upgraden. U moet de updates controleren van alle stuurprogramma's die aan het systeem zijn gekoppeld.
  8. Tik daarna op de vervolgkeuzelijst Beeldschermadapter om de lijst met geïnstalleerde videokaarten te bekijken. Daar moet je op klikken. Kies de optie ‘Stuurprogramma bijwerken’.
  9. Nu krijgt u een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd op welke manier u de driver wilt upgraden. Kies de eerste optie uit de lijst. Tik op de optie ‘Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's’ en ga verder.
  10. Nu moet u alle stuurprogramma's van het systeem upgraden.
  11. Start het systeem opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Manier 5: verwijder de inhoud van de SoftwareDistribution
Er is een grote kans dat er enkele corrupte bestanden en mappen in het systeem zijn die interfereren tijdens het opnieuw opstarten. Om de beschadigde bestanden en mappen te herstellen, moet u de inhoud van de softwaredistributie verwijderen. Om dit te doen, moet u de onderstaande passage in detail doorlopen.

1. In eerste instantie moet u de Windows-toets ingedrukt houden en tegelijkertijd de S-toets op het toetsenbord indrukken om naar de zoekbalk van het Start-menu te navigeren.
  2. Nu krijgt u een zoekvak. Schrijf de ’Opdrachtprompt’ in het zoekvak. Kies daarna de optie ‘Als administrator uitvoeren’.
  3. Nu moet u ‘net stop wuauserv’ schrijven en op de Enter-toets op het toetsenbord tikken. Dit commando zal zeker de upgradeprocedures stoppen die op de achtergrond worden uitgevoerd.
  4. Daarna moet u de ‘cd% systemroot%’ in het zoekvak ‘Uitvoeren als beheerder’ schrijven. Nu zal deze opdracht zeker de opdrachtprompt navigeren om de map te installeren die is gekoppeld aan Windows 10 OS.
  5. Nu moet u ‘ren softwaredistribution SD.OLD’ schrijven in het zoekvak ‘Uitvoeren als beheerder’. Door deze opdracht in te voeren, verkrijgt het systeem de map van de SoftwareDistribution niet en is het verplicht om de nieuwste te maken.
  6. Ten slotte moet u ‘net start wuauserv’ schrijven en op de Enter-toets op het toetsenbord tikken. Met deze opdracht kunnen de upgradeservices van het systeem weer worden ingeschakeld.
  7. Zodra de bovenstaande stappen zijn voltooid, moet u uw apparaat opnieuw opstarten en controleren of deze methode een oplossing heeft opgeleverd.

Inpakken
In dit bericht hebben we al de gemakkelijkste en praktische oplossingen besproken, die de situatie zullen verlichten en dingen voor u zullen laten werken. Bovendien behandelt dit artikel de effectieve richtlijnen met betrekking tot de Asus die vastloopt bij het opnieuw opstarten van het schermprobleem. Pas de hierboven beschreven manieren toe en maak een verschil in uw huidige situatie. Als je meer over gerelateerde onderwerpen wilt lezen, raadpleeg dan onze komende berichten.

Voor directe ondersteuning van onze technici belt u Asus Nl Bellen.